Vizitați Sighișoara, orașul Dracula (România)

Vizitați Sighișoara, orașul Dracula (România)

În cursul călătoriei noastre prin România am traversat de mai multe ori cu figura unui clasic de literatură: Dracula. După cum știți, Bram Stoker a fost inspirat de Valaco Prince Vlad țepeș („țeapă”) pentru a crea caracterul său mitic și a stabili narațiunea în Transilvania.

Vizitați Sighișoara, orașul Dracula (România)

O regiune pe care nu a călcat niciodată. Dacă aveți de gând să vizitați Sighișoara, cu siguranță veți fi interesați să aflați relația pe care Dracula o are cu acest frumos oraș medieval, protejat de UNESCO, și veți dori, de asemenea, să știți ce să vedeți în Sighișoara, unde să mâncați, unde să dormiți etc. Ei bine, în acest post puteți rezolva multe îndoieli. Începe călătoria!

Scurtă istorie a Sighișoarei

Sighișoara, la fel ca multe alte orașe și sate din Transilvania, a fost fondată de sașii Transilvaniei, care între secolul al XII-lea și al treisprezecelea, au fost invitați să populeze sud-estul a ceea ce era atunci Regatul Ungariei, în schimbul apărării graniței. Până în 1260 Segesvár a fost doar un castel mic,

dar până în 1367 el a atins deja statutul de „așezare urbană” și s-a uitat cu mândrie la marele său simbol: Turnul cu ceas. În timpul secolelor următoare a fost cunoscută pentru valoarea sa strategică la nivel defensiv (astăzi există încă 9 turnuri Citadel), dar și pentru faimoșii săi meșteșugari, foarte apreciați în Sfântul Imperiu Roman.

Scurtă istorie a Sighișoarei

În 1631 orașul a trăit numirea lui George I Rákóczi ca Prinț al Transilvaniei, dar după acest mare eveniment a urmat zeci de ani de invazii, plăgi și incendii care au îndepărtat-o de la rolul ei de lider. Un nou capitol care a fost demn de menționat a avut loc în 1849, când a fost scena” bătăliei de la Segesvár”, în contextul revoluției maghiare.

Se crede că în acea bătălie poetul și eroul național Sándor Petőfi au murit. Ultimul eveniment major pentru Sighișoara, și pentru toată Transilvania, a fost anexarea la România după destrămarea Imperiului Austro-Ungar ca urmare a înfrângerii sale în Primul Război Mondial.

Scurtă istorie a lui Vlad țepeș (Dracula)

În 1431 s-au stabilit la Sighișoara nobilul valaco Vlad al II-lea și soția sa, însărcinată cu al doilea copil. În același an, Vlad a jurat ” Ordinul Dragonului „și a fost cunoscut sub numele de” Vlad Dracul „(„Vlad Dragonul”), motiv pentru care noul său urmaș ar fi poreclit” Dracula „(„fiul Dragonului”). La fel ca tatăl său, Vlad al III-lea va deveni Prinț de Valahia și astăzi este considerat de mulți un erou național al României. De unde a apărut legenda ta neagră, care l-a atras pe Bram Stoker?

Scurtă istorie a lui Vlad țepeș (Dracula)

Vlad al III-lea, care în copilărie a fost prizonier al otomanilor, a dezvoltat o mare ură pentru dușmanii săi și a fost faimos pe tot continentul pentru metodele sale crude de tortură și execuție. Printre preferatele sale a fost „impalement”, un sistem pe care l-a folosit pentru a ucide mii de oameni. Din acest motiv, el a fost cunoscut sub numele de „Tepes” („Impaler”). Există, de asemenea, multe alte anecdote despre cruzimea sa, cum ar fi uciderea săracilor, executarea în masă a comercianților, etc. dar ceea ce l-a impresionat pe Bram Stoker au fost legendele care spuneau că lui Vlad țepeș îi plăcea să bea sângele victimelor sale în timp ce mânca în fața impalados. Și un ultim detaliu care a hrănit legenda: Dracul, în limba română, înseamnă „diavol”. Deci Dracula era, într-un fel, fiul diavolului.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *